Blaricum

Wie in Blaricum woont, wil er nooit meer weg. Het Gooise dorp heeft het verleiden in de genen zitten. Sfeervol, authentiek en goed voorzien. Hier is het leven goed. Het sfeervolle hart van het dorp is niet groot. Maar dat hoeft ook niet. U kunt er terecht voor een snelle boodschap, lekker eten of een gezellige avond uit. Met de komst van De Blaricummermeent heeft het dorp er een schitterende, nieuwe wijk bijgekregen waar je ook weer heel Goois kunt wonen. Ziet u het al voor u hoe u hier straks woont? In deze prachtige omgeving met een rijke variatie aan natuur. Er zijn maar weinig plekken in Nederland die op zo’n betrekkelijke kleine oppervlakte zo’n grote variatie aan natuurschoon bieden. Bos, heide, water en zandverstuivingen. Blaricum heeft het allemaal. Natuurgebied de Tafelberg, de Blaricumse heide en het Gooimeer zijn aanraders. Hoe fijn is het om dit echt om de hoek te hebben. Wandel, neem de fiets of waag u aan een sportieve uitspatting.

't Gooi & omstreken

Blaricum en De Blaricummermeent liggen ideaal. Daar is echt niets aan overdreven. Zoals we al zeiden: de natuur in en om het woongebied is wonderschoon en de voorzieningen zijn goed. Maar wilt u meer of wat anders, weet dan dat u hier ook op de eerste rang zit qua bereikbaarheid met de auto. De zeer nabij gelegen A27, A1 en A6 verbinden u met belangrijke steden en andere snelwegen. Overigens heeft u daar geen hinder van door de geluidswal en het hoogwaardige BusinessPark27 dat als natuurlijke buffer fungeert. Amsterdam en Schiphol bereikt u in 35 minuten, Utrecht is slecht 25 minuten rijden en hartje Almere en Hilversum liggen 20 minuten verderop. In De Blaricummermeent komen de buslijnen 100 en 101. Bus 100 rijdt tussen Station Bussum en Carpoolplaats Blaricum. Bus 101 ook, maar deze rijdt vanaf Carpoolplaats Blaricum door naar het treinstation in Hilversum, en weer terug.

8 woningen

9 woningen

De Blaricummermeent

De Blaricummermeent is een compleet nieuwe woonwijk tussen Blaricum, Huizen, het Gooimeer en de A27 met een knipoog naar het oude dorp. Dat de wijk nieuw is, wil niet zeggen dat die geen sfeer of karakter heeft. Integendeel, sfeervolle pleinen, groene hagen, bomen, gras én een echte “rivier” sieren de straten van deze jonge wijk. Bij het maken van de plannen hebben de gemeente, stedenbouwkundige en ontwikkelaars er alles aan gedaan om deze wijk tot een unieke woonomgeving te maken. Het oude Blaricumse dorp was de inspiratiebron. Dus is ook hier niets rechttoe rechtaan. U ziet hier heel veel variatie in woningbouw. Van modern kubistisch tot karakteristiek met rietgedekte kap, u komt het hier allemaal tegen. Om het groene karakter te borgen zijn alle kavels lekker riant en zijn houten schuttingen verboden. Rivier de Meentstroom kronkelt dwars door de wijk en mondt via de Blaricumse sluis uit in het Gooimeer.

Bekijk de gebieden

Interesseformulier